Dansk-Estisk Selskab Estlands Ambassade i Danmark Danmarks Ambassade i Estland Tallinn by 800 år Foredrag om Estland

Estland og Danmark - Meget mere end Dannebrog


Der er mange flere minder om Danmark og danskere i Estland end Dannebrog.
Vidste du at:
• Det nordlige Estland var dansk i over 100 år, fra 1219 til salget i 1346 ?
• Navnet på hovedstaden, Tallinn, menes at betyde den danske by eller borg ?
• Danmark forsøgte at få det nordlige Estland tilbage i 1500-tallet, men endte med at købe stiftet Øsel-Wiek i det vestlige Estland i stedet til Kong Frederik II's lillebror, hertug Magnus ?
• Maleren Michel Sittow fra Tallinn malede i 1514 i København et portræt af Christian II ved dennes forlovelse, idet han havde arbejdet for brudens far og mormor, Dronning Isabella i Spanien ?
• Den danske Kong Christian IX's tipoldefar var guvernør for den russiske tsar over Estland i 1700-tallet og er begravet i Tallinn ?
• Bornholmeren Herman Jensen Bohn ejede flere godser i Estland i 1700-tallet og finansierede den første oversættelse af bibelen til estisk ?
• Estlands Veterinærskoles første rektor fra 1848 var dansker, 150 år senere havde militærakademiet i samme by, Tartu, også en dansker (Michael Clemmesen) som første rektor ?

Læs om dette og meget mere i bogen "Estland før og nu - Portræt af det mest nordiske land i Baltikum". Bogen er to i én: om Estlands historie og en rejseguide, kapitlerne kan læses uafhængigt af hinanden.

Uddrag af tidl. udenrigsminister Uffe Ellemann-Jensens forord: ”Jeg har tabt mit hjerte til Estland, det lille smukke land med den barske historie. Derfor blev jeg begejstret, da jeg læste denne bog, for den emmer af kærlighed til og viden om Estland. – ...  Denne bog er en perle for den, der ønsker at opleve Estland – og lære noget nyt om den nabo, hvis eksistens vi alt for længe havde glemt. “

Læs Uffe Ellemanns forord og de første to sider af hvert kapitel her

Læs bogens indholdsfortegnelse med uddybende kommentarer her Bogens forfatter er dansker, og har boet over 20 år i Estland, herunder tidligere arbejdet syv år på den danske ambassade. Forfatteren taler flydende estisk og har beskæftiget sig med Baltikum i over 30 år.

Læs anmeldelse af bogen i Dansk-Estisk Selskabs medlemsblad: her

Bogens pris ved køb direkte hos udgiver: 220 DKK (29,5€) + evt. forsendelse (fra 45 DKK i Danmark). Bestilling ved henvendelse til panbaltica.com

<Kort over Estland med markering af danske historiske forbindelser